deskundig | persoonlijk | helder

deskundig | persoonlijk | helder

Nieuwsberichten

Nieuws


Terug naar overzicht

16-09-2020

Gescheiden vrouw blijft verbijsterd achter met torenhoge autoverzekering

Een autoverzekering afsluiten na een echtscheiding is vaak honderden euro's per jaar duurder. En daar hebben vooral vrouwen last van.

Het probleem is duidelijk: Als mensen in hun relatie de auto samen delen, gaat de opgebouwde premiekorting – op basis van schadevrije jaren – naar de partner op wiens naam de polis staat. Na een echtscheiding moet de andere partner opnieuw premiekorting gaan opbouwen als hij of zij een autoverzekering op eigen naam afsluit. De nieuwe premie ligt jaarlijks vaak vele honderden euro’s hoger.

Tot 80 procent
Bij stellen die een auto delen bouwt degene op wiens naam de auto staat de schadevrije jaren op. Ongeacht wie er het meest in de auto rijdt. “Ieder jaar dat je zonder schade rijdt, krijg je er van de verzekeraar een schadevrij jaar bij. En hoe meer schadevrije jaren, hoe meer premiekorting je krijgt.” De hoogte van de premiekorting verschilt per verzekeraar en kan na jaren schadevrij rijden, oplopen tot wel 80 procent van de oorspronkelijke premie.

Vooral op naam van een man
Grote kans dat gescheiden vrouwen vaker die nieuwe hoge premie betalen dan gescheiden mannen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de autoverzekering in 62 procent van de gevallen op naam van een man wordt afgesloten.

Al je schadevrije jaren verliezen
Wat lang niet iedereen weet, is dat als je drie jaar lang geen autoverzekering op je naam hebt gehad je al je schadevrije jaren verliest. Vooral na echtscheidingen, komen daar veel vragen over. Bij veel verzekeraars kun je de schadevrije jaren wel aan de andere partner overdragen. Maar schadevrije jaren verdelen kan nog niet.

Loop je ook tegen dit probleem aan, neem dan contact op.



Terug naar overzicht




E-mailen
Bellen
LinkedIn