deskundig | persoonlijk | helder

deskundig | persoonlijk | helder

Nieuwsberichten

Nieuws


Terug naar overzicht

03-04-2018

Website Mijnverzekeringenopeenrij.nl live

Consumenten kunnen op de website Mijnverzekeringenopeenrij.nl een overzicht maken van hun verzekeringen. De website is een gezamenlijk initiatief van verzekeraars van Nederland om consumenten meer inzicht in hun verzekeringen te geven.

Mijnverzekeringenopeenrij.nl start met een testfase, waarin de website voortdurend wordt verbeterd en nog niet alle verzekeringen door verzekeraars aangeleverd worden aan de website. De verwachting is dat het aantal verzekeringen dit jaar gestaag zal groeien.

Deelnemers
Op Mijnverzekeringenopeenrij.nl staat een actuele lijst met deelnemende verzekeraars en verzekeraars die binnenkort zullen deelnemen. Op dit moment wordt meer dan de helft van alle particuliere verzekeringen door de verzekeraars aangeleverd. De verwachting is dat dit aandeel in de loop van 2018 zal stijgen naar boven de tachtig procent.

Nederlanders bewaren polissen nog op papier
Uit onderzoek onder 1029 consumenten door Gfk blijkt dat bijna twee op drie consumenten zijn polissen op papier bewaart. Slechts 16 procent bewaart zijn polissen digitaal.

Overzicht maken
Consumenten maken een overzicht door per verzekeraar hun klantkenmerk in te voeren. Dat kan een polis-, klant- of relatienummer zijn. Daarna verschijnen alle gevonden verzekeringen van de verzekeraar in het overzicht. Met de machtigingsfunctie kunnen consumenten hun verzekeringen met iemand anders delen. Zo kunnen consumenten bijvoorbeeld een overzicht maken voor het gehele gezin. Niemand heeft toegang tot de verzekeringsgegevens, ook verzekeraars en adviseurs niet. De gegevens worden verder met niemand gedeeld, tenzij de consument met de machtigingsfunctie hiervoor nadrukkelijk kiest.

Inloggen
U heeft nodig: de inlogmiddelen van uw bank (bank app op uw mobiele telefoon en/of pasje met paslezer) én al uw verzekeringspapieren.

Bron: Verbond van Verzekeraars



Terug naar overzicht




E-mailen
Bellen
LinkedIn