deskundig | persoonlijk | helder

deskundig | persoonlijk | helder

Nieuwsberichten

Nieuws


Terug naar overzicht

08-10-2024

Speedchip e-bike

Het is van groot belang dat je goed geïnformeerd bent over de voorwaarden en beperkingen van je e-bike verzekeringen. Graag sta ik stil bij het gebruik van speedchips of andere voorzieningen die de snelheid van elektrische fietsen verhogen. Een aanpassing in de snelheid van een e-bike maakt de verzekering mogelijk ongeldig.

Geen dekking van schade als e-bike is aangepast
De meeste e-bike verzekeringen dekken geen schade of diefstal meer als de fiets is aangepast met een speedchip of een andere voorziening die de snelheid verhoogt. Logisch: fietsen met een speedchip kunnen juridisch gezien als motorvoertuigen worden beschouwd, wat kan leiden tot aanvullende vereisten zoals een rijbewijs, kenteken, helmplicht en omzetting naar een verzekering voor motorvoertuigen.

Voorkom onaangename verrassingen
Daarom wil ik je informeren over de risico's en gevolgen van het gebruik van speedchips op je e-bike. Het is belangrijk je begrijpt dat dergelijke aanpassingen niet alleen de dekking van je verzekering beïnvloed, maar ook je veiligheid en juridische status. Immers, als verzekeringsadviseur speel ik een cruciale rol in het informeren en beschermen van mijn klanten. Door je te wijzen op de beperkingen en risico's van e-bike aanpassingen, kan ik je helpen weloverwogen beslissingen te nemen en onaangename verrassingen te voorkomen.



Terug naar overzicht




E-mailen
Bellen
LinkedIn