deskundig | persoonlijk | helder

deskundig | persoonlijk | helder

Nieuwsberichten

Nieuws


Terug naar overzicht

22-02-2023

Sinds 1 januari 2023 helmplicht voor snorfietsen en snorscooters

Ombouwen van snorfiets/snorscooter naar bromfiets/scooter

Het is voor de handige doe-het-zelver of bromfietsmonteur vrij eenvoudig om snorfietsen en snorscooters om te bouwen naar bromfietsen en scooters met een snelheid van 45 km/uur. Dit zien we in de praktijk nu ook veelvuldig gebeuren.

Als de snorfiets of snorscooter wordt omgebouwd is de eigenaar verplicht om deze te laten keuren door de Dienst Wegverkeer (RDW). De RDW zal na goedkeuring een gele kentekenplaat ter beschikking stellen.

Verzekering

De verzekering voor een snorfiets of snorscooter tot 25 km/uur kent een lagere premie dan voor een bromfiets of scooter tot 45 km/uur, omdat deze minder snel kan en mag rijden. Wordt de snorfiets omgebouwd? Dan is de verzekeringnemer verplicht om dit te melden bij de verzekeringsmaatschappij en de verzekering hierop aan te laten passen. De premie wordt dan gebaseerd op het risico dat een bromfiets of scooter met zich meebrengt. Ook kunnen er aanpassingen gelden in eigen risico, clausules of voorwaarden.

Niet doorgeven = niet verzekerd

Wordt een snorfiets of -scooter omgebouwd en wordt dit niet aan ons doorgegeven? Dan is een toekomstige schade niet verzekerd omdat de bromfiets niet meer voldoet aan de omschrijving van het risico waarvoor er een polis is afgegeven. Als de verzekeringsmaatschappij verplicht is om een benadeelde schadeloos te stellen, dan zullen zij de schade uitkering verhalen op de verzekeringsnemer (de klant moet de schade dan aan de verzekeringsmaatschappij terug betalen).



Terug naar overzicht




E-mailen
Bellen
LinkedIn